AĞRI / TUTAK - Şehit Uzman Ömer Güç Ortaokulu

Temiz Bir Tutak İçin El Ele

AKRAN ZORBALIĞI

Bir öğrencinin başka bir öğrenci ya da öğrenci grubu tarafından tekrarlı bir şekilde fiziksel, sözel, sosyal ya da siber olarak saldırgan, huzursuz edici, zarar verici davranışlara maruz kalmasıdır.

Zorba davranış gösteren ve zorbalığa uğrayan çocuk arasında güç eşitsizliği vardır. Genellikle zorba davranışlar uygulayan çocuk; yaşça daha büyük, fiziksel açıdan daha güçlü ya da sosyal olarak daha kalabalık bir gruptan olabilir. Akran zorbalığı, genel kanının aksine yalnızca fiziksel zorbalık şeklinde görülmez. Fiziksel zorbalık akran zorbalığı türlerinden sadece birisidir. Sözel ve sosyal zorbalık da sık karşılaşılan zorbalık türlerindendir. Bu noktada birbiriyle karıştırılan iki kavram olan akran çatışması ve akran zorbalığının farkını bilmek önemlidir:

Kas

Tübitak Projesi kapsamında hazırladığımız Ekolojik Denge ve Dünyamız konulu söyleşimiz Yrd. Dç. Dr. Tunçay ÖZDEMİR hocamızın müthiş sunumu ile hafızalarımıza kazındı. Hocamıza emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Cumhuriyet 100 yaşında.

Kas